Programmatic Demand Manager

Ben jij bovenmatig geïnteresseerd in programmatic advertising, ben jij analytisch ingesteld en ben jij op zoek naar een baan bij een toonaangevende speler in de online media? Lees dan snel verder…

Functieomschrijving:

Als Programmatic Demand Manager van [M]media ben jij verantwoordelijk voor het maximaliseren van inkomsten uit Programmatic advertising voor onze publishers, die wij helpen hun commerciële doelen te behartigen. Je zorgt er samen met jouw (programmatic) salescollega’s voor dat we zowel adverteerders als buyers faciliteren in de juiste programmatic oplossingen.

De verschillende Ad-managementsystemen en SSP’s waar wij mee werken, in combinatie met ons eigen dashboard, zullen voor jou zeer bekend terrein worden. Je ondersteund onze Head of Programmatic en werkt nauw samen met de afdeling sales en techniek. Enerzijds ben je in het begin van het sales traject al betrokken bij bijvoorbeeld het opzetten van deal ID’s en het meedenken met jouw sales collega’s of met de klant. Anderzijds neem jij proactief contact op met mediabureaus en buyers. Jij zorgt er namelijk voor dat de adverteerder in alle opzichten zo goed mogelijk gefaciliteerd wordt, zodat zij hun campagne op basis van eigen KPI’s succesvol via programmatic in kunnen kopen op ons netwerk, waar vervolgens weer nieuwe commerciële kansen uit voort zullen vloeien.

Verder ben jij verantwoordelijk voor het opvolgen en najagen van alle gemaakte deals. Je analyseert de ontwikkelingen in de markt en wensen vanuit de klant en lokaliseert daarmee kansen om naast bestaande omzet ook nieuwe omzet te realiseren. Je bent daarnaast in staat om vragen vanuit onze publishers omtrent omzetontwikkeling binnen programmatic te beantwoorden en houdt hen waar gewenst op de hoogte wat betreft ontwikkelingen en/of aanpassingen die invloed hebben op de algehele performance. Bij technische vraagstukken haak je uiteraard jouw collega’s van techniek/operations aan.

In deze functie heb je een grote mate van zelfstandigheid en wordt het resultaat mede bepaald door jouw enthousiasme en doorzettingsvermogen. Lijkt het je leuk om adverteerders optimaal te helpen bij het behalen van hun doelstellingen en een relatie op te bouwen met publishers bij een innovatieve speler in de markt? Dan zit je bij ons helemaal goed!

Functie-eisen:

 • Je herkent jezelf in de volgende woorden: commercieel, analytisch, oplossingsgericht, zelfstandig, sterke persoonlijkheid, communicatief vaardig, gedreven en online minded;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in de online media en programmatic sales;
 • Kennis van het digitale landschap en ervaring met Ad-managementsystemen/SSP’s;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Doorzettingsvermogen bij het oplossen van (technische) vraagstukken

Wat wij bieden:

 • Uitdagende baan (40 uur) met veel verantwoordelijkheid en vrijheid bij een toonaangevende speler in de online media;
 • De kans om jezelf snel te ontwikkelen binnen een succesvolle organisatie;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Jong team met enthousiaste collega’s en leuke teamuitjes;
 • Goede arbeidsvoorwaarden;
 • Uitzicht op vast dienstverband;
 • Deelauto voor zowel zakelijk als privégebruik 

Contact:

Lijkt jou dit leuk en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan snel door je CV én motivatie te sturen naar: jouke@mmedia.nl

Over [M]media

Wij zijn [M]media en wij helpen je graag. We zijn een digitaal bureau waarmee we enerzijds publishers helpen om hun commerciële doelen te behartigen en hen te faciliteren in de juiste technische setup. Anderzijds zijn we de one-stop-shop voor adverteerders die hun doelstellingen willen behalen in de juiste doelgroep en op het juiste moment.

Dit doen wij met meer dan 90 verschillende websites en apps, waarmee we ruim 10 miljoen mannen en vrouwen per maand in het hart van de doelgroep bereiken. Daarmee hebben we het sterkste mannen- en vrouwennetwerk van Nederland en daar zijn we trots op.

Afhankelijk van de campagnedoelstelling kijken we naar de sterkste advertentieoplossing binnen ons netwerk. Een one-stop-shop om mannen en/of vrouwen digitaal te bereiken.

Alles voor een krachtig resultaat.