mmedia

video content

Het gebruik van video content is in de laatste jaren sterk toegenomen. Wat begon als een hulpmiddel bij het creëren van brand awareness is uitgegroeid tot een algehele bedrijfsstrategie. De combinatie van visuals en audio zorgt ervoor dat er een enorme hoeveelheid informatie efficiënt gecommuniceerd kan worden in een korte tijd. Dit maakt video content ontzettend krachtig. 

Video heeft niet alleen veranderd hoe bedrijven producten of diensten op de markt brengen of hoe consumenten shoppen. Video content heeft ook de wijze waarop sales medewerkers in contact komen met prospects en converteren veranderd. Om het kort op te sommen, video is ongelofelijk handig en kan op veel vlakken ingezet worden. 

Wat is video content?

Video content wordt gebruikt bij het creëren en verspreiden van waardevolle informatie naar de juiste doelgroep, met als doel het aantrekken, en converteren van gekwalificeerde leads. Video contentmarketing is een strategische marketing aanpak. Het zet de wensen en behoeftes van de klanten op de eerste plek, om uiteindelijk meer winstgevende klanten acties te genereren.

Video content kan gebruikt worden in elke fase en kanaal van jouw marketing strategie, in combinatie met bijvoorbeeld blogs en podcasts. De focus is om video content te creëren wat nuttig, vermakelijk, en interessant voor jouw doelgroep is.

Enkele vormen van video content

Demo Video’s

Demo video’s laten zien hoe jouw product werkt. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door kijkers een uitleg van jouw software te geven of door het uitpakken en testen van een fysiek product. 

Brand Video’s

Brand video’s worden normaal gesproken gemaakt als onderdeel van een grotere advertentie campagne om de visie, missie, of producten en diensten van het bedrijf te laten zien. Het doel van brand video’s is om aandacht te creëren voor jouw bedrijf en jouw doelgroep te boeien/aan te trekken.

Een brand video moet een algemeen overzicht geven van de producten en/of diensten die jouw bedrijf aanbiedt. Het moet potentiële klanten ook laten zien waar het bedrijf om draait en hoe er gezorgd wordt dat elke klant tevreden blijft. Brand video’s die als doel hebben om de missie en doelstelling te benadrukken kunnen helpen om aandacht voor het merk te verhogen en interesse te wekken bij jouw doelgroep.  

Educatieve of How-To Video’s

Educatieve video’s kunnen gebruikt worden om jouw doelgroep iets nieuws bij te brengen of om ze basiskennis te geven die ze nodig hebben om jouw product beter te begrijpen. Deze video’s kunnen ook gebruikt worden door sales en klantenservice aangezien zij veel met klanten werken. 

Laat jouw kennis zien door je op te stellen als expert en je doelgroep voor te lichten over je industrie, diensten, en/of producten. Educatieve video’s kunnen ook helpen om conversies te verhogen door een concrete oplossing te bieden voor problemen.

Uitlegvideo’s

Dit soort video’s kunnen gebruikt worden om je doelgroep te helpen begrijpen waarom ze jouw product of dienst nodig hebben. Veel uitlegvideo’s schetsen een probleem van een potentiële klant en laten vervolgens de klantreis zien en hoe deze het probleem oplost.  

Voordelen van video content

Verhoogde naamsbekendheid/merkbekendheid

Naamsbekendheid betekent dat jouw bedrijf als eerste opkomt bij de consument wanneer hij/zij een bepaald probleem heeft en op zoek is naar een oplossing. Hou er wel rekening mee dat, hoewel je wilt dat je merk gemakkelijk herkend en onthouden wordt, je er ook voor moet zorgen dat je merk geassocieerd wordt met positieve ervaringen. 

Verhoogde betrokkenheid

In de digitale wereld zoeken mensen constant naar manieren om een gevoel van betrokkenheid en connectie te krijgen. Dat is een van de redenen waarom authentieke storytelling via video heeft laten zien dat het de betrokkenheid verhoogd. Of het nou door acties zoals likes, comments, of shares komt, als mensen reactie geven op jouw video content is dat een teken dat je op de juiste weg bent. 

Video zorgt voor vertrouwen en geloofwaardigheid

Video content is de perfecte manier om jouw bedrijf en merk persoonlijkheid te geven. Het geeft je de kans om te verbinden met jouw kijkers en hun vertrouwen te winnen. Ongeveer 90% van de gebruikers zegt dat productvideo’s handig zijn in het beslissingsproces voor een aankoop. Hoe meer video’s je hebt om je klanten te informeren, hoe groter het vertrouwen zij in jou zullen hebben. Dit vertaalt zich uiteindelijk in sales.

Video content best practices

Stel een duidelijk doel

Elke video die je produceert moet een duidelijke doelstelling hebben. Het is lastig om het succes van een video te meten als je geen concreet doel hebt wat je wilt bereiken. Voordat je begint op te nemen moet je een duidelijk beeld hebben van wat je gaat doen en hoe het jouw bedrijf gaat helpen om een doel te bereiken. Hoe wil je dat kijkers zich voelen? Wat wil je dat ze doen na het bekijken van jouw video? Dit zijn vragen die je moet kunnen beantwoorden. 

Vertel een verhaal

Als een afbeelding meer dan duizend woorden zegt, dan zegt een video er een miljoen.

Storytelling is een van de meest effectieve manieren om een boodschap over te brengen en in het bijzonder het gebruik van video bij storytelling werkt heel goed. Focus op het verhaal in plaats van op de sale. Deze aanpak zou leidend moeten zijn in elk type content die je creëert voor jouw bedrijf. Zoek uit ‘wat is het verhaal van de video?’ wanneer je stukken content maakt. Het verhaalelement zal jouw doelgroep helpen de informatie te onthouden.

Creer een duidelijke call-to-action

Het is belangrijk om een duidelijke call-to-action toe te voegen aan elke video die je post. Zonder een duidelijke CTA zullen kijkers verward raken en niet weten wat ze daarna moeten doen. Als je meer verkeer wilt is het aan jouw de taak om het je doelgroep zo makkelijk mogelijk te maken jouw website te vinden.

Onze aanpak op video content

Video is niet meer weg te denken uit de online wereld. Nog nooit is video content zo populair geweest onder consumenten, maar ook onder merken. Het is de meest effectieve manier aan het worden om doelgroepen te bereiken. Het is belangrijk dat jouw bedrijf relevante content produceert voor potentiële klanten. Als expert in communicatie binnen de branche, weten we als geen ander hoe we video kunnen inzetten om de juiste doelgroep te bereiken. Via een partner op het gebied van videoproducties ontwikkelen we video’s die tot de verbeelding spreken. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.