mmedia

video advertising

De huidige videowereld is in rap tempo aan het veranderen. In de laatste jaren is de consumptie van video content hard gegroeid en heeft de advertising markt voor online video een goede ontwikkeling doorgemaakt. Om de inzet van video-advertising op ons netwerk voor de adverteerder zo goed mogelijk te faciliteren, zetten wij flink in op video

Je hoeft geen expert te zijn om te begrijpen waarom video advertising dominant aan het worden is in de digitale marketing wereld. De concentratieboog van mensen wordt steeds kleiner, en dus wordt het lezen van lange teksten steeds lastiger. Een oplossing is het gebruik van video advertising. Deze groeiende markt biedt veel kansen, maar hoe pak je dit nou het beste aan?

Wat is video advertising?

Video advertising is het plaatsen van video advertenties voor, tijdens of na online video’s of andere content. Deze advertentie units noemen we pre-roll, mid-roll, en post-roll. De advertenties zijn vergelijkbaar met advertenties op tv maar zijn vaak korter. Video advertenties kunnen programmatic ingekocht worden via bijvoorbeeld Youtube, maar kunnen ook via een advertentienetwerk ingekocht worden. 

Steeds meer consumenten stappen af van traditionele media en wenden zich tot digitale video’s voor ontdekking, entertainment en merkbekendheid. Mensen verwachten tegenwoordig korte, gerichte en relevante advertenties. Video advertising creëert een stimulerende omgeving voor consumenten door hun verwachtingen van content na te komen. Het geeft bedrijven de kans om snel te informeren en visueel te entertainen, dit biedt een krachtig platform voor conversies wanneer goed gericht wordt op relevante doelgroepen.

Enkele vormen van video advertising

In-Stream Video

De meest voorkomende video ads zijn lineaire advertenties. Deze spelen af in een video player voor, tijdens, of na een stuk video content. Alle in-stream advertenties worden afgespeeld in de video player waar de werkelijke content bekeken zal worden.

Out-Stream Video

Out-stream advertenties zijn videoadvertenties die niet begeleid wordt door andere content. Deze advertenties hoeven dus niet getoont te worden in combinatie met andere videocontent maar verschijnen bijvoorbeeld bij het lezen van een artikel. Op deze manier kunnen adverteerders doelgroepen bereiken die weinig tot geen video content bekijken.

Voordelen van video advertising

Toename gebruik van video 

De afgelopen jaren is de consumptie van video door consumenten sterk toegenomen. Meer dan 80% van mensen wereldwijd geeft aan regelmatig video’s te bekijken. Mensen houden ervan om opvallende en relevante content te zien. De volgende statistieken laten zien dat jouw doelgroep waarschijnlijk ook video’s bekijkt, wat het belangrijkste is:

  • 92% van B2B prospects bekijken online video’s 
  • Dagelijks worden er 4 miljard video’s bekeken op Youtube 
  • Ongeveer ⅓ van shoppers kopen een product na het bekijken van een online video advertentie

Video advertenties werken goed voor mobiele gebruikers

Video advertenties geven goede resultaten op mobiele apparaten. Het aantal mensen dat video content bekijkt op mobiel blijft groeien. Bedrijven die video advertenties verspreiden zien dat korte content, rond de 30 seconden, door 88% van de kijkers uitgekeken wordt op mobiel. Dit cijfer ligt een stuk lager voor video advertenties op desktop.

Grote hoeveelheden informatie overbrengen in een korte tijd 

Video’s kunnen grote hoeveelheden informatie bevatten die in korte tijd wordt overgebracht. In video kan je meer zeggen in een kortere tijd vergeleken met tekst. Ook is video vaak meer meeslepend dan tekst, waardoor er meer informatie overgebracht kan worden door te vertellen en tegelijkertijd iets te laten zien.

Video vertelt jouw verhaal beter dan andere formats

De emotionele impact van video advertenties is groot. Door storytelling (via beeld en geluid) kun je zonder al te veel moeite persoonlijke connecties creëren. Storytelling biedt adverteerders de kans om in te spelen op de emoties van hun doelgroep en deze te verbinden aan jouw product of dienst. 

Video advertising best practices

Grijp direct de aandacht 

De aandachtsspanne van consumenten wordt steeds lager en de competitie om deze aandacht is feller dan ooit. Het is daarom belangrijk om direct de aandacht te grijpen en ter zake te komen met video advertenties. 

Focus je op de boodschap en niet op de verkoop

Wanneer je video advertenties creëert voor een product of dienst richt je dan op het overbrengen van een sterke boodschap. Het verwerken van een boodschap die aansluit bij je doelgroep zal langer onthouden worden en is goed voor merkbekendheid. 

Branding

Terwijl korte video advertenties langzaam de standaard worden, hebben veel bedrijven moeite met het promoten van hun merk in deze video’s. Uit een onderzoek is gebleken dat je in de eerste 3 seconden van je advertentie zeker je merk moet noemen. Consumenten onthouden 23% beter van welk merk een advertentie is als het merk is verwerkt in de eerste 3 seconden van de video. 

Onze aanpak van video advertising

Video is tegenwoordig het bevoordeelde medium voor het adverteren op verschillende platformen, en is daarom zeer interessant om in te zetten. Mensen kijken meer video’s dan ooit en ook zoekmachines erkennen deze trend door meer ruimte te bieden voor video resultaten. Om het bereik en aantal kijkers te verhogen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de relevante kijkers bereikt. Ben jij benieuwd wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op dan bespreken we samen de opties.