21 september 2017

5 opvallende primeurs tijdens de IAA Frankfurt

5 opvallende primeurs tijdens de IAA Frankfurt

De IAA in Frankfurt staat garant voor primeurs en de laatste trends op Automotive gebied. Als Nederlands grootste online automotive-netwerk was Mannenmedia aanwezig op de IAA om op de hoogte te blijven van alle modellen die de komende tijd worden gelanceerd en om bij te blijven met de nieuwste trends op automotive-gebied. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon prachtig om mooie auto’s te bekijken, maar dat terzijde.

Ondanks dat er meerdere merken niet aanwezig waren op de beurs, hoefden we zeker niet te treuren. De merken die namelijk wel aanwezig waren, hebben zeker uitgepakt. We zetten de 5 primeurs op een rij:

Renault Megane R.S.

Renault laat zich van z’n beste kant zien met de Megane R.S.. De hatchback met 280(!) pk komt standaard met vierwielsturing, waardoor je dit snelheidsmonster perfect over de moeilijkste bergpassen manoeuvreert. Naast dat het prachtig is wat er onder de motorkap licht, onderscheidt deze Megane zich écht door het uiterlijk. Persoonlijk de mooiste Renault op dit moment, maar oordeel zelf:

Kia Proceed Concept

Bij de primeur van een conceptcar is het vaak: óf je vindt het verschrikkelijk óf je zou willen dat ze dat model direct in productie namen. De Kia Proceed Concept is het voorbeeld van een conceptcar die wat ons betreft direct in de showroom zou mogen verschijnen. (Oke, wel met zijspiegels dan, wel zo praktisch) Kia is duidelijk een nieuwe weg ingeslagen. Zo lanceerden ze eerder al de Stinger en zetten ze de trend door met deze onthulling. We moeten nog even afwachten hoe de uiteindelijke Proceed eruit gaat zien, maar dit belooft in ieder geval veel goeds. Naar verwachting zal de Kia Proceed begin 2019 gelanceerd worden.

Mercedes-AMG Project One

Toch wel de grootste primeur van de IAA is die van de Mercedes-AMG Project One. Niemand minder dan Lemis Hamilton reedt de bolide het podium van de Mercedes-stand op. Dat was geen toeval trouwens, want in de basis is de AMG Project One een straat-legale Formule 1-auto. Volgens Mercedes verschilt het motorblok slechts een paar onderdelen met de auto van Mr. Hamilton. Wanneer je houdt van snelheid zit je met dit model goed; de auto tikt namelijk binnen 6 seconden de 200 km/u aan. Voor een slordige 2,4 miljoen euro kun je eigenaar worden, al moet je dan nog wel geluk hebben dat je door Mercedes wordt uitgekozen: er worden er namelijk slechts 275 van gebouwd.

BMW Concept Z4

Eerder deze zomer werd hij al onthuld, maar voor ons nu voor het eerst in het echt te aanschouwen; de BMW Concept Z4. De iconische Z4 heeft een flinke facelift gehad, maar dat doet de auto zeker goed: mooie strakke lijnen, een ouderwetse BMW-grill en een heerlijk kontje. We zien onszelf hier volgende zomer al naar Zandvoort mee rijden.

Jaguar I-Pace eTrophy

De volledig elektrische I-Pace is een bijzonder project van Jaguar. Het merk lanceert namelijk zijn eigen raceklasse als een voorprogramma van de bijpassende Formule E. Binnen deze race, die komend seizoen zal plaatsvinden, zullen twintig coureurs in een I-Pace’s het tegen elkaar opnemen. Het seizoen zal bestaan uit 10 races met elk hun training, kwalificatie en een race. Jaguar geeft aan dat de races niet alleen zijn om het model onder de aandacht te brengen, maar dat ze hopen dat wat ze op het circuit leren door te vertalen naar de straatversie van de I-Pace. De straatversie van de I-Pace zal medio 2018 gelanceerd worden.

Trend of toekomst?

Bijna elk merk probeert zich wel met één of meerdere elektrische modellen te onderscheiden. Opvallend is dat het hoge aantal EV’s totaal niet in verhouding staat met het aantal elektrische voertuigen in het algemene straatbeeld. We kunnen dus zeker spreken over een trend op de beurs, al zouden we nog even moeten wachten totdat het straatbeeld écht verandert. Het hoge aantal elektrische modellen op de beurs geeft wel aan dat EV’s steeds meer geaccepteerd worden. Onze favoriet? De hippe Honda Urban EV Concept.

Voor de ouderwetse fossiele brandstof-liefhebbers, niet getreurd! Er blijven meer dan genoeg modellen met een verbrandingsmotor op de markt. Want ja; elektrisch rijden is voordelig en goed voor het milieu, maar op het geluidsgebied zullen de EV’s het nooit gaan winnen van bijvoorbeeld een Porsche 911 GT2 RS, Audi R8 V10 RWS, Bugatti Chiron of Lamborghini Aventador.

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nog niet uitgelezen? Er is meer!

 • 9 mei 2023

  Azerion lanceert AI-aangedreven Smart Content

  Amsterdam, 9 mei 2023 – Azerion kondigt de lancering aan van ‘Smart Content’, een AI-aangedreven oplossing die advertentietechnologie en video content combineert. De videobibliotheek van Smart Content […]

 • Stephanne

  25 april 2023

  Even voorstellen… Stephanne Klatte

  Maak kennis met onze nieuwste aanwinst voor het programmatic team: Stephanne! Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden? Enthousiast, Optimistisch, Gemotiveerd Waar ben je geboren en […]